Δευτέρα  12  Μαΐου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:17  Δύση Ηλίου - Sunset 20:25 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 7 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Μετεωρολογική Κάμερα στο «ΝΟΗΣΙΣ» Θεσσαλονίκης

Σύνταξη Άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Στ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Πέμπτη 8 Απριλίου 2019, 19:00

 

Συνεχίζεται η επιτυχημένη πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» Θεσσαλονίκης. Σε αυτή περιλαμβάνονται η εγκατάσταση ενός αυτόματου Μετεωρολογικού Σταθμού που χρηματοδοτήθηκε  από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας BalkanMed real time severe weather service (BeRTISS), η ένταξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Περί Ανέμων και Υδάτων» στις δράσεις του «ΝΟΗΣΙΣ» (https://www.noesis.edu.gr/peri-anemon-kai-idaton/), τον σχεδιασμό και ανάπτυξη εκπαιδευτικών και ενημερωτικών διαδραστικών εφαρμογών, και τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, μια νέα Μετεωρολογική Κάμερα εγκαταστάθηκε στο χώρο του «ΝΟΗΣΙΣ» η οποία έχει νοτιοδυτικό προσανατολισμό και προσφέρει υπέροχα πλάνα του Θερμαϊκού κόλπου. Ζωντανή εικόνα μπορείτε να έχετε τόσο μέσω της ιστοσελίδας του σταθμού (http://penteli.meteo.gr/stations/noesis/), όσο και στην σελίδα http://www.meteo.gr/webcameras.cfm όπου φιλοξενούνται όλες οι μετεωρολογικές κάμερες ιδιοκτησίας meteo.gr αλλά και συνεργατών μας.

Βίντεο από την νέα Μετεωρολογική Κάμερα στο «ΝΟΗΣΙΣ»

Παράλληλα με την εγκατάσταση της εν λόγω κάμερας, γίνεται ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια του ΕΑΑ / meteo.gr να αναπτύξει ένα σύγχρονο και πλήρες Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο για τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό ο χρήστης μπορεί να βρει πλήθος μετεωρολογικών πληροφοριών για την  περιοχή της Θεσσαλονίκης σε πραγματικό χρόνο που προέρχονται από δορυφορικές εικόνες, από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ», αλλά και από τους 9 μετεωρολογικούς σταθμούς που είναι εγκατεστημένοι στην ευρύτερη περιοχή. Οι σταθμοί αυτοί βρίσκονται στη Χαλάστρα, τη Σίνδο, το Λαγκαδά, το Κορδελιό, το κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), το Επταπύργιο, την Καλαμαριά, το ΝΟΗΣΙΣ, και τη Νέα Μηχανιώνα,  τέσσερις δε εξ αυτών (Κορδελιό, ΔΕΘ, Επταπύργιο και ΝΟΗΣΙΣ) εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος BeRTISS.

  

Screenshots από το παρατηρητήριο Θεσσαλονίκης




Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
Κεσάν ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 24°C
Σκόδρα ΚΑΘΑΡΟΣ 23°C
Σμύρνη ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 24°C
Παμπόροβο ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 7°C
Τίρανα ΚΑΘΑΡΟΣ 22°C
Πατήστε εδώ για περισσότερες πόλεις
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 10°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 13°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 13°C
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ 14°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 15°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΛΙΝΔΟΣ 27°C
ΛΑΡΙΣΑ 26°C
ΡΕΘΥΜΝΟ 26°C
ΠΑΝΟΡΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 26°C
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ 26°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΥΣΤΡΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 12:50  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΛΥΚΟΧΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 12:50  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 12:50  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΛΑΪΛΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ 12:50  ΒΡΟΧΗ
ΚΕΧΡΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 12:50  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΔΕΙΚΤΗΣ UV
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH 5
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ 2.7
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ 6
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 5.1
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 6
Πατήστε εδώ για να δέιτε όλες τις περιοχές
Όσλο ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 14°C
Αιάκειο/Κορσική ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ ΒΡΟΧΗ 17°C
Αμστερνταμ ΚΑΘΑΡΟΣ 22°C
Βαρκελώνη ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 19°C
Βαρσοβία ΚΑΘΑΡΟΣ 13°C
Βελιγράδι ΚΑΘΑΡΟΣ 15°C
Βιέννη ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 15°C
Βουδαπέστη ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 13°C
Βουκουρέστι ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 13°C
Βρυξέλλες ΚΑΘΑΡΟΣ 22°C
Πατήστε εδώ για περισσότερα
Antananarivo Madagascar 26°C
Bandar Seri Begawan Brunei 31°C
Chicago United States 9°C
Delhi India 38°C
Fairbanks United States 6°C
Las Vegas United States 26°C
Moscow Russia 7°C
N'djamena Chad 39°C
Nassau Bahamas 26°C
Punta Arenas Chile 8°C
Πατήστε εδώ για να δείτε τον παγκόσμιο μετεωρολογικό χάρτη
1985: Ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στη Μυτιλήνη. 2007: 33 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στα Τρίκαλα.
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Δευτέρα, 12/05 08:36