Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 13/10 θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του καιρού. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα, η πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 13/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Από το πρωί τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Πελοπόννησο, ενώ από το απόγευμα θα εντοπίζονται κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη, στη Εύβοια και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προαναφερθείσες περιοχές υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Παράλληλα, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη χώρα, μικρότερης όμως έντασης και διάρκειας.
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).
Την Τετάρτη 14/01 βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται κυρίως στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά όμως από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση. Οι μέγιστες τιμές της την Τρίτη 13/10 δεν θα ξεπεράσουν τους 22-23 °C στα ηπειρωτικά και τους 25-27 °C στις νησιωτικές περιοχές. Την Τετάρτη 14/10 οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 20-22 °C.
Παράλληλα σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας την Τετάρτη 14/10 στο Αιγαίο τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.
Στους χάρτες των εικόνων 1 έως 3 παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, ο άνεμος κοντά στο έδαφος και η βροχόπτωση που αναμένονται (α) το πρωί, (β) το μεσημέρι και (γ) αργά το βράδυ της Τρίτης 13/10.
| Γευγελή | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 13°C |
| Μπεράτ | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ | 15°C |
| Πρίλεπ | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 9°C |
| Αδριανούπολη | ΒΡΟΧΗ | 14°C |
| Λίμνη Οχρίδα | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 9°C |
|
|
|
μετεωρολογικοί
σταθμοί |
χάρτες κεραυνών
|
meteonow
|
|
κάμερες
|
ο καιρός στην Ευρώπη
|
ο καιρός
στον κόσμο |
|
ιστιοπλοϊκοί
χάρτες |
χάρτες
κύματος |
χάρτης
παραλιών |
|
χάρτες σκόνης
|
χάρτες
UV |
Ανεμολόγιο
|
| ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ | 05:00 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΧΑΪΑΣ | 05:00 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
| ΠΑΤΡΑ ΛΙΜΑΝΙ | 05:00 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΦΙΛΙΑΤΡΑ | 05:00 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
| ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ ΑΧΑΙΑΣ | 05:00 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΠΑΤΡΑ ΛΙΜΑΝΙ 2 (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΥΛΗ) | 05:00 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΛΑΠΠΑ ΑΧΑΙΑΣ | 05:00 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΠΑΤΡΑ ΛΙΜΑΝΙ 1 (VTS) | 05:00 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΣΑΓΑΙΙΚΑ ΑΧΑΪΑΣ | 05:00 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΒΡΑΧΝΑΙΙΚΑ | 05:00 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH | 0.3 |
| ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ | 0.3 |
| ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 0.4 |
| ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 0.4 |
| ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ | 0.1 |
| Όσλο | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 1°C |
| Αιάκειο/Κορσική | ΚΑΘΑΡΟΣ | 15°C |
| Αμστερνταμ | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 14°C |
| Βαρκελώνη | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 21°C |
| Βαρσοβία | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 9°C |
| Βελιγράδι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 7°C |
| Βιέννη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 3°C |
| Βουδαπέστη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 6°C |
| Βουκουρέστι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 12°C |
| Βρυξέλλες | ΨΙΧΑΛΕΣ | 14°C |
| Alice Springs | Australia | 23°C |
| Bandar Seri Begawan | Brunei | 31°C |
| Budapest | Hungary | 6°C |
| Delhi | India | 24°C |
| Dubai | United Arab Emirates | 30°C |
| Mexico City | Mexico | 19°C |
| Porto Alegre | Brazil | 15°C |
| Tamanrasset | Algeria | 23°C |
| Tokyo | Japan | 24°C |
| Vladivostok | Russia | 14°C |
| 2009: Ισχυρές βροχές στην Ανατολική Στερεά μα 120 χιλιοστά βροχής στον Παρνασσό. |