Σύνταξη άρθρου: Γ. Κύρος, Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος
Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026, 19:00
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται και την Παρασκευή 02/10 έως και τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 03/10 στην Κρήτη, με μεγάλα ύψη βροχής να καταγράφονται στα ορεινά τμήματα του νησιού, όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται στη χρωματική κλίμακα ύψους βροχής του παρακάτω Χάρτη, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά δεδομένα όπως είχαν επισημανθεί σε πρόσφατη καιρική ανακοίνωση της μονάδας METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το ύψος βροχής στο Ξυλόσκαλο Χανίων έφτασε τα 420 mm.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε 1 λίτρο νερού σε επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου ή ισοδύναμα 1 τόνος νερού σε έκταση 1 στρέμματος.
Χάρτης. Χάρτης αθροιστικού ύψους βροχής, καθώς επίσης και τα οκτώ μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής του διημέρου Παρασκευής 02/10 έως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 03/10/2026 μέχρι τις 18:50 στο νησί της Κρήτης, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας στο νησί της Κρήτης, θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.
Σύνταξη άρθρου: Γ. Κύρος, Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος
Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026, 10:45
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται και την Παρασκευή 02/10 έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 03/10 στην Κρήτη, με μεγάλα ύψη βροχής να καταγράφονται στα ορεινά και βόρεια τμήματα του νησιού, όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται στη χρωματική κλίμακα ύψους βροχής του παρακάτω Χάρτη, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά δεδομένα όπως είχαν επισημανθεί σε πρόσφατη καιρική ανακοίνωση της μονάδας METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το ύψος βροχής στο Ξυλόσκαλο Χανίων έφτασε τα 318 mm.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε 1 λίτρο νερού σε επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου ή ισοδύναμα 1 τόνος νερού σε έκταση 1 στρέμματος.
Χάρτης. Χάρτης αθροιστικού ύψους βροχής, καθώς επίσης και τα οκτώ μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής του διημέρου Παρασκευής 02/10 έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 03/10/2026 μέχρι τις 10:20 στο νησί της Κρήτης, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας στο νησί της Κρήτης, θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.
| Αυλώνας | ΚΑΘΑΡΟΣ | 10°C |
| Αϊδίνιο | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 10°C |
| Μπεράτ | ΚΑΘΑΡΟΣ | 12°C |
| Γευγελή | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ | 9°C |
| Παμπόροβο | ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ | 0°C |
|
|
|
μετεωρολογικοί
σταθμοί |
χάρτες κεραυνών
|
meteonow
|
|
κάμερες
|
ο καιρός στην Ευρώπη
|
ο καιρός
στον κόσμο |
|
ιστιοπλοϊκοί
χάρτες |
χάρτες
κύματος |
χάρτης
παραλιών |
|
χάρτες σκόνης
|
χάρτες
UV |
Ανεμολόγιο
|
| ΝΙΚΑΙΑ | 23:40 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
| ΥΜΗΤΤΟΣ-ΔΑΦΝΗ | 23:40 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
| ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΕΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ | 23:40 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
| ΠΕΙΡΑΙΑΣ | 23:40 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
| ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ | 23:40 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
| ΣΟΥΝΙΟ | 23:40 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΒΛΥΧΑΔΑ | 23:40 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ | 23:40 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
| ΕΛΕΥΣΙΝΑ | 23:40 | ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ |
| ΑΝΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ | 23:40 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
| ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH | 0 |
| ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ | 0.3 |
| ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 0.1 |
| ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 0.3 |
| ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ | 0.2 |
| Όσλο | ΚΑΘΑΡΟΣ | 4°C |
| Αιάκειο/Κορσική | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | 21°C |
| Αμστερνταμ | ΨΙΧΑΛΕΣ | 12°C |
| Βαρκελώνη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 21°C |
| Βαρσοβία | ΟΜΙΧΛΗ | 7°C |
| Βελιγράδι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 7°C |
| Βιέννη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 10°C |
| Βουδαπέστη | ΚΑΘΑΡΟΣ | 7°C |
| Βουκουρέστι | ΚΑΘΑΡΟΣ | 6°C |
| Βρυξέλλες | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 12°C |
| Abidjan | Cote d'Ivoire | 27°C |
| Antananarivo | Madagascar | 14°C |
| Chicago | United States | 12°C |
| Fairbanks | United States | 2°C |
| Honolulu | United States | 29°C |
| Ilulissat | Greenland | -7°C |
| Khartoum | Sudan | 34°C |
| New York | United States | 22°C |
| Ottawa | Canada | 8°C |
| Tamanrasset | Algeria | 24°C |
| 2009: Ισχυρές χαλαζοπτώσεις στην Αττική. 2010: Πλημμύρες σε Σάμο και Θεσσαλονίκη. |