Τετάρτη  5  Αυγούστου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:31  Δύση Ηλίου - Sunset 20:29 - Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες, 57 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η έκθεση «Του καιρού τα μυστικά» και στην Αχαΐα

Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Ελ. Γαλανάκη, Β. Κοτρώνη και Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, 10:00

 

Η διαδραστική έκθεση Μετεωρολογίας «Του καιρού τα μυστικά», η οποία διοργανώνεται από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συγκεκριμένα από την Επιστημονική Ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» της υπηρεσίας meteo.gr, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα κατά τη σχολικη χρονιά 2018-2019, όπου πάνω από 13000 μαθητές και πλήθος ενηλίκων την επισκέφτηκαν, φέτος βρίσκεται στο Δρέπανο Αχαΐας, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές της περιοχής και όχι μόνο, να γνωρίσουν από κοντά την εξέλιξη της επιστήμης της Μετεωρολογίας και των οργάνων παρατήρησης από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα, καθώς επίσης και να κατανοήσουν τη δημιουργία των σημαντικότερων καιρικών φαινομένων.

 

 

Η διαδραστική έκθεση συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές αλλά και γενικότερα στους επισκέπτες, να εμπεδώσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τον τρόπο προστασίας από αυτά, ενώ επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr θα βρίσκεται στο χώρο, ώστε να εξηγεί τα εκθέματα, να οργανώνει την πραγματοποίηση των πειραμάτων και να συζητά τις απορίες των μαθητών και των επισκεπτών.

 

 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο Αχαΐας. Την επίσημη έναρξη της διαδραστικής έκθεσης παρακολούθησαν πλήθος επισήμων των Δήμων, της περιφέρειας, της εκπαίδευσης, της Εκκλησίας αλλά και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Φορέων, Οργανισμών και Οικολογικών Οργανώσεων από την τοπική κοινωνία. Η υλοποίηση της έκθεσης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, ο οποίος και παρέστη στην εκδήλωση των εγκαινίων.

  

 

 

Η έκθεση διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο Αχαΐας.

 

Ώρες λειτουργίας για το ευρύ κοινό είναι:

Τετάρτη – Παρασκευή 16:00-18:00

Σάββατο 11:00-16:00,

εκτός επίσημων αργιών

 

Και για ξεναγήσεις σχολείων και ομάδων:

Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-13:00, εκτός Τρίτης κατόπιν συνεννοήσεως,

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610 964215 - 2610 964212

Είσοδος ελεύθερη
Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΡΙΖΩΜΑΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 21°C
ΑΜΟΡΓΟΣ 23°C
ΠΡΑΜΑΝΤΑ 23°C
ΑΘΩΣ 24°C
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 24°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΟΙΡΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 36°C
ΛΙΝΔΟΣ 36°C
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 35°C
ΓΕΡΓΕΡΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 35°C
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 34°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 08:35